Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изненадващо се обяви в подкрепа на кандидатурата на Жозе Моуриньо за селекционер на Англия.

Шотландецът смята, че бившият бос на Челси ще бъде великолепен наследник на Стив МакЛарън. Именно името на Моуриньо би било единственото, което Фърги би предложил на ФА, ако го попитат.

Сър Алекс и Моуриньо никога не са били в приятелски взаимоотношения като колеги във Висшата лига на Англия и често влизаха в конфликти. Това обаче явно е забравено, тъй като Фъргюсън е споделил пред приятели: „Жозе Моуриньо трябва да е следващият селекционер на Англия. Работата на клубните треньори е да извличат техническите способности на играчите. А работата на английския мениджър е да мотивира футболистите – а в това няма по-добър от Моуриньо.”

„Ако ФА ме попита, ще дам списък само с едно име – ще им кажа да назначат Моуриньо,” казва още Фъргюсън.

Решени да вземат правилното решение, във Футболната Асоциация ще се допитат до всички мениджъри във Висшата лига за съвет.

Бившият селекционер на страната Боби Робсън също даде своя глас за Моуриньо. „Той е чудесен кандидат. Предпочитам англичанин, но всичко зависи от опциите, които съществуват и, ако няма добро предложение от страната, то Моуриньо ще е добър избор,” каза Робсън.