Бившият футболен директор на Ливърпул Дамиен Комоли смята, че Манчестър Юнайтед се нуждае от фигура с подобни функции в клубната организация.

Французинът, който се ползва с доста противоречива репутация на Острова, реши да изкоментира трансферното лято на „червените дяволи“, което бе доста неуспешно. Шампионите на Англия претърпяха серия неуспехи в преследването на първи звезден трансфер на Дейвид Мойс, като мениджърът буквално в последните секунди успя да направи такъв, привличайки Маруан Фелаини от Евертън.

„Проблемът за Манчестър Юнайтед се състои в това, че двете най-важни фигури в клуба – сър Алекс Фъргюсън и (изпълнителният директор – б.р.) Дейвид Гил напуснаха постовете си, а нови хора заеха местата им за своя първи трансферен прозорец“, заяви Комоли.

„Ако имаше отбор, който се нуждаеше от футболен директор, който да улесни живота на тези двамата, това беше Манчестър Юнайтед. Дейвид Мойс се присъедини на 1 юли, което си беше доста късно. Поради някаква причина клубът не бе подготвен или просто оттам не очакваха, че ще бъде толкова трудно и затова се озоваха в такова положение“, допълни той.

Комоли известен като човекът, който откри за английския и световен футбол играчи като Гарет Бейл, Лука Модрич и Димитър Бербатов, но след успешния си период в Тотнъм лепна огромно петно върху реномето си с неоправданите харчове в Ливърпул през 2011 година. Тогава за близо 100 милиона паунда в клуба пристигнаха Крейг Белами, Джордан Хендерсън, Стюърт Даунинг, Себастиан Коатес, както и рекордната покупка Анди Керъл, който вече е футболист на Уест Хем.