Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че 16-годишното ново попълнение в тима Харви Елиът се нуждае от игрова практика.

Вчера "червените" официално потвърдиха привличането на най-младия дебютант в историята на Премиършип от Фулъм, а по-късно в неделя той игра в заключителните 11 минути на контролата срещу Наполи (0:3).

След поражението Клоп разказа за своите планове по отношение на талантливото крило.

"Мога да кажа много добри неща за това момче. Подписахме с него, защото той избра нас, а можеше да отиде където си иска. Той искаше да бъде част от Ливърпул заради своя талант. Сега той е при нас и трябва да работим с него. Нужно му е игрово време и трябва да видим къде ще го получи. Естествено, той е много, много добър футболист и именно по тази причина ние се интересувахме от нето", каза Клоп, цитиран от Sky Sports.

Според информациите, мърсисайдци са се преборили за подписа на Елиът в конкуренцията на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Той стана най-младият играч, дебютирал във Висшата лига – 16 години и 30 дни, срещу Уулвърхемптън по-рано тази година – едно от трите му появявания за първия отбор на Фулъм миналия сезон.

Младокът има мачове и на международно ниво за тима на Англия до 15 и 17 г. /БГНЕС