Манчестър Юнайтед загуби с 2:3 от арабския Ал Хилал демонстративен мач, игран в Близкия Изток снощи. „Червените дяволи” бяха обвинени в алчност, заради съгласието да пропътуват над 10 000 километра, за да отидат и да се върнат за един ден. Срещата бе организирана, за да се почете саудитската легенда Сами Ал-Джабер, а Юнайтед получи 1 милион паунда за участието си.

Днес мениджърът сър Алекс Фъргюсън пусна момчетата си в почивка в луксозния хотел в Саудитска Арабия и им поръча да отдъхнат възможно най-добре преди мача от ФА Къп срещу Тотнъм.

Въпреки загубата от арабския тим, Фърги не бе ядосан. „Доволни сме. Това бе едно добро изпитание, в съвсем различни условия за игра от тези, на които сме свикнали. Ние бяхме спокойни, но все пак искахме да спечелим, и не сме много щастливи, че не се получи. Днес почиваме, някои от момчетата ще си полежат в басейна, ще се попекат на слънце, други ще играят голф. Аз определено ще играя голф. В сряда имаме две тренировки и след това се прибираме в Англия,” заяви той.

Двубоят бе наблюдаван от 65 000 въодушевени привърженици, изцяло мъжка аудитория, тъй като на жените не им е позволено да посещават подобни събития.

Кристиано Роналдо се погрижи за забавлението на тълпата с показно от финтове в първите минути на мача. Домакините обаче поведоха в 19-та минута, когато Едвин ван дер Саар не успя да отклони удар на Ясер Ал Гатан. Шест минути по-късно Калрос Тевес изравни резултата, а Роналдо направи 2:1 за Юнайтед в 33-та минута.

Ал-Джабер вкара гол от дузпа преди почивката, но нарушението предизвика само смях на скамейката на Манчестър Юн. Реферъг отсъди и втора дузпа, но Мохамед Шалоб пропусна. Бадер Ал Кораеш донесе успеха за Ал Хилал, а 17-годишният Дани Уелбек дебютира за Юнайтед като изпроси дузпа и после не успя да я вкара.

Съставът на Ман Юн: Ван дер Саар (Кужчак 30, Хийтън 65), Симпсън, Фърдинанд (Видич 46), О`Ший, Евра (Харгрийвс 46), Ийгълс, Андерсон (Уелбек 65), Флетчър, Нани, Роналдо (Парк 46), Тевес (Рууни 46).