В мач от 33-я кръг на Премиършип Манчестър Юнайтед сбърка при гостуването си на Мидълсбро, след като двата отбора завършиха 2:2 и по този начин отборът на Челси остава на три точки от първото място, като има директен мач между лондончани и „червените дяволи” на „Стамфорд Бридж”.

Гостите поведоха в 10-та минута, след като Майкъл Карик подаде на португалската звезда Кристиано Роналдо, който отблизо прати топката в мрежата на Марк Шварцър.

В 35-та минута домакините успяха да изравнят резултата, след като Жереми Алиадиер подаде на Афонсо Алвеш и бразилецът с премерен удар прониза вратаря Едвин ван дер Саар.

През второто полувреме на срещата имаше обилен снеговалеж, което до голяма степен не позволи на футболистите на Манчестър Юнайтед да покажат качествата си.

В 56-та минута Алиадиер отново намери с хубав пас бразилския нападател Алвеш, който остана сам срещу Ван дер Саар и с хубав минаващ удар отбеляза втория си гол в мача и направи резултата 2:1 за Мидълсбро.

Веднага след това домакините се опитаха да отбележат нов гол в мрежата на Юнайтед и при едно разбъркване в наказателното поле на „червените дяволи” Рио Фърдинанд игра с ръка, но съдията Майк Райли не даде дузпа за Мидълсбро.

В 74-та минута Сун Джи Парк нахлу в наказателното поле на домакините и подаде на Уейн Рууни, който веднага стреля, а топката рикошира в крака на Погатец и влезе в мрежата на Шварцър.

До края на мача футболистите на Юнайтед се опитаха да стигнат до победата, но с отлични намеси се прояви австралийският вратар Марк Шварцър.