Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е притеснен, че клубът ще съжалява за раздялата с Неманя Видич, както се случи с холандеца Яп Стам през 2001-а година. 31-годишният Видич заминава в посока Интер през лятото, след като реши да не подновява договора си с Юнайтед, а Фърдинанд сравни загубата на сърбина с тази на Стам, за чието напускане Сър Алекс Фъргюсън призна, че е било грешка.

Яп Стам беше продаден на Лацио през лятото на 2001-а година и продължи да играе на високо ниво още шест години.

“Само времето ще покаже дали Манчестър Юнайтед ще съжалява, че позволи на Видич да напусне“, заяви Фърдинанд пред репортер на ББС Спорт. „Очевидно след като си тръгна от Юнайтед Стам продължи да играе на добро ниво още няколко години и същото най-вероятно ще се случи и с Неманя. Той е добър футболист и е срамота, че си тръгва“, категоричен бе ветеранът в Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

Всъщност 35-годишният Фърдинанд може да последва, напускайки „червените дяволи“ през лятото. „Здрав съм, чувствам се добре и искам да продължа да играя“, коментира бранителят. „Много хора също ми казват да продължа да играя. Клубът в момента е в такава позиция, че не може да взимат генерални решения за нищо. Нека да видим кой ще е новият мениджър и тогава ще мислим“, заяви още Рио Фърдинанд.