Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е разрешил на Райън Гигс да играе на Олимпиадата в Лондон през лятото, пише „The Sun“.

38-годишният полузащитник никога не е играл на голям футболен форум с националния отбор на Уелс, който никъде не успява да се класира и сега може да заеме една от трите квоти за футболисти на възраст над 23 години.

По тази причина Фъргюсън е позволил на Гигс да се включи в обединения отбор на Великобритания за Лондон 2012, който ще бъде воден от Стюърт Пиърс.

Сър Алекс обаче е забранил на другите си звезди над 23 години да играят в британския отбор за летните олимпийски игри, като става въпрос за Уейн Рууни, Пол Скоулс, Рио Фърдинанд и Джони Евънс.

Наставникът на Юнайтед обаче няма да спира младите Том Клевърли, Дани Уелбек, Фил Джоунс и Крис Смолинг, които попадат в основното изискване за футболните турнири на олимпиадите – да са до 23 години.

Условието те да могат да участват на Лондон 2012 обаче е да са отпаднали преди това от състава на Англия за Евро 2012, тъй като участие на двата летни форума с националния екип тотално ще опропасти подготовката им за новия сезон във Висшата лига.