Шефовете на Манчестър Юнайтед са готови да започнат преговори за нов договор с Уейн Рууни, макар английският национал все още да има две години до края на сегашния си контракт.

Изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил съобщи плановете си, след като потвърди, че сръбският защитник Немайня Видич ще подпише нов дългосрочен договор с тима.

"Сегашното ни намерение е да се срещнем с Уейн и съветниците му, когато се върнем от турнето в САЩ, а той се върне от почивката си. Искаме да направим това, за да уточним подробностите около новия му договор", заяви Гил за клубната телевизия на Манчестър Юнайтед. "Ясно е от думите на играча и от мнението на клуба, че и двете страни искат да уточнят детайлите и Рууни да остане задълго в Юнайтед. Предвид неговото желание и това, което значи той за клуба, сме много убедени, че това ще стане", добави изпълнителният директор на "червените дяволи".

Рууни вкара 34 гола за Юнайтед през последния сезон и ще бъде ключов фактор в състава на сър Алекс Фъргюсън, който ще се опита да си върне титлата от Челси през новата кампания.