Мъжкото списание FHM направи интересна класация, в която бяха подредени петте най-сексапилни спортни репортерки в света. Разбира се, колегите от американското издание не са хвърлили око върху красавиците от Източна Европа, тъй като спокойно можеха да включат и някоя българска журналистка в подреждането си. Ето какво все пак са подбрали специалистите отвъд Океана.

Номер 1 в класацията е брюнетката Сара Карбонеро – любимка на цяла Испания. Госпожица Карбонеро е само на 25 години, но вече се е изкачила високо по професионалната стълбица. Тя започва кариерата си в радио „Марка”, но в журналистическите среди бързо забелязват, че мястото и е не зад микрофона, а пред камерата. Така тя продължава в телевизия Ла Секста, а в момента е част от екипа на Теле Синко. Това лято Сара радваше очите на южноафриканците, когато отразяваше Купата на Конфедерациите, и бе единствената, на която звездата на Испания Давид Вия даде ексклузивно интервю.

Второто място остана за Най-сексапилната репортерка на САЩ – Ерин Андрюс. Звездата на ESPN отразява футболни и баскетболни мачове край страничната линия, и събира очите на спортисти и зрители. Засега все още тя се изявява предимно на колежански срещи, но и вещаят бляскаво бъдеще. И през 2007, и през 2008 година Ерин е обявявана за Най-секси репортерка от „Плейбой”.

Тройката попълва Мелиса Турио, която чете новините във френската М6. Тя не попада точно в категорията „спортни репортерки”, но пък бе обявена за Най-красива репортерка през 2006 година, а освен това чете и новини за спорт в емисиите си. FHM Франция дори я обяви за Най-красива жена на света за 2007 година.

Британката Джорджи Томпсън, репортерка в Sky Sports, заема четвърта позиция. В момента тя е част от екипа на съботното предаване, което води заедно със Саймън Томас. На мис Томпсън поверяват отразяването на доста важни събития, а тя винаги ги отразява със своя глас, превърнал се в запазена марка – винаги секси и леко дрезгав.

Петицата попълва Инес Сайнц, която е репортер край терена за мексиканската телевизия Ацтека. Тя следи както американски, така и „нормалния” футбол, и е правила интервюта с някои от най-големите имена и от двата спорта. Според FHM, госпожица Сайнц притежава най-готиното дупе в професията, а лицето й също не е лошо. Тя все пак е бивша Мис Испания…