Милан Йованович заяви, че не иска да играе за националния отбор на Сърбия, докато не успее да се наложи в Ливърпул.

29-годишният нападател премина на „Анфийлд” като свободен агент през лятото, точно след като хвана окото с играта си на Световното първенство в ЮАР.

От началото на сезона обаче, Йованович не можа да се наложи в селекцията на Рой Ходжсън и бързо загуби мястото си в тима. Въпреки това футболистът заяви, че е готов да се бори за това място, като добави, че няма никакво желание да играе другаде.

Йованович обаче отхвърли възможността отново да заиграе за националния отбор на Сърбия, преди да тръгне кариерата му на „Анфийлд”.

Йованович говори пред „Sport” след победата с 1:0 над България в контролата, играна в сряда вечер на националния стадион „Васил Левски”.

„Дали отидох до летището, за да пожелая на моите приятели от националния успех преди мача в София? Не. Тъй като не искам да влизам под светлината на прожектора за нищо. Не е това начинът, по който аз действам”, призна Йованович.

„Аз съм на 29 години и кариерата ми върви доста добре. Но знам кога не играя добре. Именно затова и казах на националния селекционер Владимир Петрович, че не искам повиквателна, докато не започна да играя редовно за първия отбор на Ливърпул”, продължи играчът на „червените”.

„Мисля, че това е най-правилното нещо, което мога да направя”, завърши Милан Йованович.