Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол заяви, че очаква Джърмейн Дефоу да подпише нов договор с клуба, за да покаже вярност към „шпорите”. За момента нападателят отказва да преподпише своя контракт, тъй като е притеснен от факта, че не получава достатъчно време на терена.

Ако националът на Англия откаже новото предложение, то тогава ръководството на „шпорите” ще е принудено да го продаде, за да вземе някакви пари от неговия трансфер.

„Той казва на всички, че обича клуба, но все още не е подписал контракт. Не знам какво може да се случи”, заяви Йол.

Според медиите в Англия Астън Вила иска да привлече футболиста, но холандският специалист настоява, че ще му даде повече игрално време, ако се обвърже с клуба по-дълготрайно.

„Казах му, че ще му дам шанс, ако подпише. Единственият ми проблем с него е именно контрактът. Той е единственият играч, който не иска да си продължи договора”.

Йол настоява, че няма по-особени симпатии към никой от четиримата си нападатели:

„Нямам съмнения за него, той е най-добрият стрелец в Англия. Но Бербатов е може би играчът с най-големи качества на Острова, а Роби Кийн вкарва голове и е много важен за духа на отбора”, обяснява избора си на титулярна двойка нападатели Йол.