Бившият мениджър на Тотнъм Мартин Йол даде ексклузивно интервю за „Сън”, в което обвини спортния директор Деймиън Комоли за уволнението си.

Холандецът твърди, че Комоли е пренебрегнал желанието му да закупи опитни полузащитник и ляво крило през лятото.

Вместо това, Комоли доведе на „Уайт Харт Лейн” Дарън Бент, Юнес Кабул, Кевин Боатенг и Адел Таарабт, за които пръсна милиони.

Йол заяви: „Очаквах, че съставът няма да бъде балансиран с тези нови попълнения и точно така стана. Смешното е, че новият мениджър сигурно ще стигне до същия извод и клубът ще бъде принуден през януари да купи двамата играчи, от които се нуждаех.”

Йол беше набелязал българското крило Мартин Петров и полузащитникът Елано – и двамата привлечени в Манчестър Сити.

Холандският специалист продължи: „Когато Франк Арнесен беше спортен директор, двамата обсъждахме кои играчи да вземем. Но нямах същите взаимоотношения със заместника му. Мисля, че клубът предпочете да инвестира в по-млади футболисти, за да спечели от тях в бъдеще. Решенията не се взимаха от футболни съображения, знаех това през лятото и осъзнах, че ще се озова в много сложна ситуация.”

Йол все още не е решил къде да продължи работата си. Аякс, ПСВ Айндховен и националния отбор на Холандия са сред опциите.