Манчестър Юнайтед загуби като гост на Портсмут с 1:2 и така позволи на своя основен конкурент за титлата Челси да се доближи само на три точки, при оставащ до края на първенството и един пряк двубой между двата отбора. Българският национал Светослав Тодоров остана на резервната скамейка за Помпи.

„Червените дяволи” имат 78 точки, Челси е със 75. Отборите, допълващи четворката в Премиършип са Ливърпул с 60 точки и Арсенал с 55.

Матю Тейлър откри резултата на „Фратън Парк” в 30-та минута, като от центъра на наказателното поле разстреля Едвин Ван Дер Саар с левия крак. Преди това холандският вратар парира силен шут на Бенжани и Тейлър се възползва по най-добрия начин от рикоширалата топка.

Вратарят на домакините Дейвид Джеймс бе на път да запише рекорден мач със суха мрежа, след като добрите му изяви отказаха Кристиано Роналдо и Райън Гигс, както и на Солскяр през второто полувреме.

Всичко интересно се случи в последните минути на срещата. Първо в 89-та минута Рио Фърдинанд си заби автогол, за да отчая съотборниците му. Те обаче тръгнаха на финален щурм, и върнаха едно попадение чрез Джон О`Ший.

Джеймс си свърши работата докрай, въпреки грешката при гола на Юнайтед, когато спаси по страхотен начин последния опит на Алън Смит да измъкне равенство он южния град.

По-рано през деня Челси победи Тотнъм с 1:0.