Найджъл де Йонг е една стъпка по-близо до това да се спаси от забвението, в което изпадна в Манчестър Сити, след като стана ясно, че Роберто Манчини е дал зелена светлина опорният халф да бъде трансфериран в Интер.

„Нерадзурите“ вече подписаха с един полузащитник това лято – Габи Мудингай от Болоня, но Андреа Страмачони ще търси още варианти в тази зона, след като до момента не е много доволен от белгиеца. Италианецът иска още един дефанзивен полузащитник в тима си, а клубът очевидно смята, че Де Йонг е идеалното попълнение на този етап.

27-годишният холандски национал премина на „Етихад“ през 2009 година и бързо стана част от първия състав на „гражданите“. През миналия сезон обаче юношата на Аякс постепенно се превърна в резерва под ръководството на Роберто Манчини, а след привличането на Джак Родуел шансовете му за титулярно място намаляха още повече.

Все пак договорът му със Сити изтича след края сезона и от Интер считат, че оферта около 9 милиона евро би била достатъчна, за да привлекат играча.