Водачът в италианската Серия А и евентуален шампион на страната Интер е подготвил оферта в размер на 14 млн паунда за халфа на Арсенал Томаш Росицки, съобщава www.newsoftheworld.co.uk.

Източник близък до собственика на „нерадзурите” е заявил пред изданието, че Росицки е основна цел на клуба за летния трансферен прозорец.

Мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер обаче едва ли би се разделил лесно с чешкия национал, който вече си извоюва статут на основен играч на „Емирейтс стейдиъм”, макар че подобна оферта може и да изкуши ръководството на лондонския тим да се откаже от услугите на футболиста.

Интер намират Росицки за идеалният заместник на ветераните Алваро Рекоба и Луиш Фиго, които почти със сигурност ще напуснат Сан Сиро през лятото.

Междувременно шотландските грандове Селтик и Рейнджърс се явиха като основни претенденти за друг играч на Арсенал – датчанинът Никлас Бендтнер, който в момента играе под наем в Бимингам. 19-годишният нападател, който има отбелязани 11 гола за престоя си при тима от Чемпиъншип е оценяван на 4 млн. паунда и се очаква двата шотландски клуба съвсем скоро да отправят конкретни оферти към него, след като почти цял сезон следят отблизо изявите му.