Мениджърът на Фулъм Мартин Йол призна, че има „малък проблем“ с вратарския пост в клуба, след като титулярът Марк Шварцър все още не е отговорил на предложението за нов договор.

Австралийският ветеран реши да изправи клубното ръководство под напрежение, след като офертата да преподпише дойде доста по-късно от очакваното. Преди време Йол заяви, че желае да продължи работата си с 40-годишният страж, чийто контракт изтича в края на сезона. Дни по-късно обаче Шварцър заяви, че все още никой не го търсил за преговори и съвсем не е наясно с позицията на мениджъра си.

Ситуацията се усложнява допълнително от желанието на втория вратар в клуба – Дейвид Стокдейл да бъде титуляр за „котиджърс“. Англичанинът по свое желание избра да премине под наем Хъл Сити, за да може да играе редовно, а Йол намекна, че може да има главоболия по този повод.

„Вече отправихме оферта до Шварцър, което значи че искаме да го задържим“, обясни холандецът. На въпрос дали има отговор от вратаря, Йол отвърна: „Още не.“

„Истината е, че Стокдейл иска да бъде титуляр, така че имам малък проблем, свързан с избора: дали да го върна и да го направя номер 1 или да остана със сегашния вратар? Шварцър се справя толкова добре, така че ще го мислим. Ако стигнем дотам да търсим друг вратар, той трябва да бъде добър, а „добър“ означава да бъде подготвен за титулярното място“, добави Йол.