Мениджърът на Фулъм Мартин Йол се надява неговият титулярен вратар Марк Шварцър да удължи договора си с клуба, макар че специалистът не скри, че се оглежда за нов вратар.

До момента холандецът успя да убеди ключови играчи като капитана Бреде Хангеланд, Деймиън Дъф и Филип Сендерос да преподпишат с „котиджърс“, но австралийския страж все още не е дал отговор.

40-годишният ветеран си остава първи избор под рамката, но ситуацията с вратарите е деликатна, тъй като и Дейвид Стокдейл, и Нийл Етъридж не са доволни да бъдат резерви.

„Не отричам, че търся вратар“, откровен бе Йол. „Имаше доста спекулации в пресата. Имам млад вратар като Етъридж, който е под наем, а същото важи и за Стокдейл.“

„Той обаче не иска да бъде номер две и това може да се превърне в проблем, така че, да, търсим вратар. В момента преговаряме с Шварцър точно както направихме с Бреде и останалите играчи. Марк е фантастичен вратар, така че другите трябва да се справят наистина добре, за да му вземат мястото. Отправихме му оферта и сега чакаме. Ако той приеме, ще остане. Ако не, ще опитаме отново“, каза още Йол.