Притежаваният от Удинезе нападател Матей Видра ще напусне настоящия си тим Уотфорд, след като агентът му сподели, че чешкият национал „би желал да играе в елитно първенство“.

„Не бих могъл да си го представя отново в Чемпиъншип“, допълни Ондрей Чованец. 21-годишният футболист спечели наградата за Играч на годината във втория ешелон на Англия, ала неуспешните плейофи за влизане във Висшата лига са го изпълнили с разочарование.

„Говорихме по този въпрос с момчето и той би желал да играе с топ играчи в елитно първенство. Трудно е, защото в същото време е щастлив в Уотфорд, но ако получи шанс да играе във Висшата лига или Бундеслигата, как да каже не?“

„Той е водещият нападател на чешкия национален отбори и би искал да играе на същото ниво, на което го прави и Петер Чех“, каза още Чованец.

Видра прекара сезона под наем в Уотфорд, който се води сателит на Удинезе. Английският тим е притежаван от фамилия Поцо, която е собственик и на „фриуланите“. Младият талант блесна с 22 попадения в редовния сезон, но не успя да помогне на отбора си във финалния плейоф срещу Кристъл Палас.

„От фамилия Поцо винаги са казвали, че ако за даден играч пристигне достатъчно добра оферта, те са готови да я обсъдят. През януари Видра получи две-три предложения от Висшата лига, а сега има и нови“, завърши Чованец.