Футболистите на втородивизионния английски Болтън Уондърърс могат да откажат да играят в събота срещу Брентфорд, ако до края на днешния ден не им бъдат преведени дължимите заплати.

Нито един от играчите на клуба не е получил възнаграждението си за месец март, а заплатите за април по принцип трябва да започнат да се изплащат на 30 април. По-рано този месец футболистите на Болтън веднъж вече отказаха да тренират в течение на 48 часа като знак на протест.

Кампанията като цяло е белязана от множество финансови проблеми за Болтън, като в даден момент дори Асоциацията на професионалните футболисти оказа съдействие, за да могат задълженията към играчите да бъдат изплащани своевременно.

Миналата седмица бившият собственик на Уотфорд – Лорънс Басини заяви, че е спасил клуба в последния момент от попадане под административно управление, след като го е закупил. Сделката беше потвърдена и от Уондърърс на 17 април, но все още чака одобрението на Английската футболна лига (EFL). Два дни след обявлението Болтън загуби от Астън Вила, а загубата подпечата изпадането в Първа лига (трето ниво в професионалния английски футбол).