Играчите на Болтън Уодърърс отказват да посещават тренировъчното игрище, докато те и клубният персонал не получат своите финансови възнаграждения за месец март, съобщава Sky Sports.

Футболистите на Болтън са предприели тези действия в знак на солидарност с персонала на клуба след финансовите проблеми с неизплатени заплати.

Месечните заплати трябваше да бъдат изплатени в петък, но персоналът така и не получи своите финансови възнаграждения и тази сутрин. Това е вторият последователен месец, в който Болтън не успява да изплати навреме финансовите възнаграждения на играчите си. През февруари, заплатите бяха раздадени с десет дни закъснение, а съставът сподели в свое изявление, че „е силно разочарован“ от собственика Кен Андерсън.

Той информира клубния персонал миналата сряда, че е близо до осъществяване на сделка за продажба на Болтън в следващите 48 часа, но до такава така и не се стигна. Клубът има краен срок до сряда да бъде продаден, ако не иска да изпадне в администрация.

Болтън получи две седмици от Върховния съд на 20 март, за да изплати данъци на стойност 1.2 млн. евро и други дългове. /БГНЕС