Футболист от английската Висша лига иска да разкрие пред широката общественост, че е хомосексуален. Това разкрива вестник "Сън", позовавайки се на източник, близък до самия играч, но не разкрива името му към този момент. 

Има обаче пречка. Клубът му не е особено въодушевен от тази идея и му е заявил, че засега трябва да изчака, докато получи официално зелена светлина от ръководството, за да направи разкритието. Той държал връзка с шефовете, които засега не искали евентуалното му признание да повлияе на сезона на отбора. 

"Това е огромно решение за него да се обяви като гей пред широката общественост. Но след като каза това на ръководството, от там изразиха своята резервирана позиция. Клубът му оказва своята подкрепа, но в същото време е притеснен, че може да има негативна реакция от феновете и на собствения, и на чужди отбори."

"Според ръководителите на въпросния клуб, най-добре би било играч от друг отбор да обяви първи, че е гей, а след това и тяхната звезда", споделя източникът, близък до футболиста, пред вестника. Иначе самият играч вече е получил подкрепа от съотборниците си, с които открито дискутирал темата в последните няколко месеца.