Футболистът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкритикува сериозно съдията по време на финала за Купата на Англия. Челси спечели ФА Къп след драматична победа с 1:0 над шампиона. Попадението бе дело на Дидие Дрогба в 116-та минута на мача.

„Топката беше във вратата, голът трябваше да бъде зачетен, продължавам да настоявам за това. Усетих как кълбото ми легна на крака, след това шутирах, а попадението трябваше да бъде зачетено, а не да се дава дузпа или нещо друго”, заяви разочарованият играч от Уелс.

В първото продължение Райън Гигс бе много близо до откриване на резултата, но неговият удар бе спасен от Петър Чех. Според Сър Алекс Фъргюсън на повторението се вижда, че Есиен задържа Гигс в момента на удара.

„Много сме разстроени. Съдията направи много сериозни грешки, които бяха в наш ущърб, а залогът в този мач бе голям. Финалът за Купата на Англия е важно събитие, а реферите стигат до него благодарение на заслугите си през сезона”, каза Гигс.

„Разбира се, всички ние сме хора и съдиите имат право на грешки, но в толкова важни срещи се надяваш те да бъркат много по-малко. По време на мача се случи точно обратното”, добави още Гигс.