Ужасяващото представяне на Манчестър Сити в английската Висша лига продължи с пълна сила и в 18-тия кръг на първенството. Като гост „гражданите” загубиха с 1:2 от последния в класирането Уест Бромич Албиън, като победното попадение падна в последната минута на мача.

За Сити извън групата останаха българските футболисти Мартин Петров и Валери Божинов, които са трайно контузени.

Успехът за УБА бе напълно заслужен, след като домакините бяха по-добрият отбор на терена през целия мач.

Още в началните минути Мур и Морисън пропуснаха удобни положения за гол. В 31-вата минута пък Роман Беднар със страхотен изстрел нацели страничната греда на Харт, след което за щастие на стража топката мина на сантиметри от голлинията, но не попадна в неговата врата.

В края на полувремето гостите също имаха добър шанс чрез Майка Ричардс, чийто удар мина на сантиметри над напречната греда на Карсън.

Всичко по-интересно обаче тепърва предстоеше. Резултатът бе открит в 68-мата минута чрез Люк Мур. Младият нападател се възползва от добър пас на Корен и с красив прехвърлящ удар в долния десен ъгъл матира Джо Харт.

В 76-тата минута Грийнинг вкара втори гол за Уест Бромич, но попадението бе отменено заради фаул на Беднар срещу Харт.

Противно на логиката „гражданите” стигнаха до равенство в 84-тата минута след брилянтен гол на Кайседо. Нападателят на Сити овладя топката около точката за изпълнение на дузпа и сред купа от играчи в наказателното поле стреля с пета, топката срещна левия стълб на Карсън и попадна в неговата врата.

Домакините все пак успяха да се доберат до заслужените три точки в третата минута от даденото допълнително време. Страхотно центриране на Мейте намери Беднар в наказателното поле и с прецизен удар с глава чехът вкара за 2:1.

Въпреки спечелените три точки УБА остана на последното място в класирането с 15 точка, на една зад Блекбърн. „Гражданите” пък останаха в зоната на изпадащите с 18.