Играещият като преотстъпен в Астън Вила Райън Бертран вече е приел, че бъдещето му едва ли ще бъде свързано с Челси. „Сините“ все още държат правата върху левия бек, който ще върне на „Стамфорд Бридж“ в края на сезона.

Мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо настоя, че 24-годишният играч може да пробие в клуба въпреки 28-те си мача за 8 години в Челси. Бертран вече мисли изцяло как да играе редовно футбол и е готов да напусне „сините“, ако това е цената за осъществяването на целта му.

„Поласкан съм от думите на Жозе Моуриньо, но повече няма да чакам, за да стана играч на Челси“, обясни Бертран. „До лятото трябва да съм станал титулярен ляв бек, без значение в кой тим.“

„Имам амбиции, но трябва да бъда и реалист. Ще седна и ще преценя опциите си. Да остана във Вила не е за изключване. Имам години практика, но откакто станах на 17 постоянно съм под наем. Изкарах последните сезони в Челси, като ту играех, ту – не, и равносметката ми е, че не съм щастлив, когато не играя. Всичко във футбола се свежда до това“, каза Бертран.