Лидерът във временното подреждане на Висшата лига Челси бе отстранен от турнира за Купата на Лигата в Англия след истински голов екшън на стадион „Иууд Парк” в Блекбърн. Домакините стигнаха до класиране на полуфиналите в надпреварата, след като показаха по-здрави нерви при изпълнение на 11-метровите наказателни удари.

Двубоят приключи при равен резултат в редовното време – 2:2, което доведе до продължения. Новите 30 минути донесоха нови два гола за 3:3, а спорът бе решен с дузпи.

Калинич откри за домакините още в деветата минута на срещата, като този резултат се запази до почивката. Веднага след подновяването на играта гостите от Лондон успяха да обърнат изцяло нещата в своя полза след попадения на Дидие Дрогба и Калу. Домакините обаче не се предадоха и в 64-ата минута Брет Емертон изравни.

В допълнителните 30 минути, Блекбърн отново излезе напред в резултата след точно изпълнена дузпа от Бени Макарти. Бранителят Паоло Ферейра се превърна в герой за „сините”, спасявайки тима си в последната 120 минута, довеждайки нещата до 3:3 и дузпи.

При наказателните удари футболистите пропуснаха с един повече. Балак и Какута не успяха да преодолеят противниковия вратар, а за домакините пропускът бе на Калинич.

По-рано Арсенал също бе изхвърлен от турнира след загуба с 0:3 от Манчестър Сити.