Мениджърът на Блекпул Майкъл Апълтън вярва, че непрекъснатите спекулации около звездата му Том Инс, свързващи го с трансфер в Ливърпул, са повлияли негативно върху представянето му.

Наставникът се надява да задържи 20-годишният талант поне до края на сезона, макар че мърсисайдци вече отправиха една официална оферта за него.

Инс е продукт на юношеската академия на „червените“, но през 2011 година бе продаден на „мандарините“, а от началото на сезона е водещ реализатор на тима с 13 гола в 23 шампионатни мача.

„Той преминава през малко особен период в момента“, заяви Апълтън. „С всички тези спекулации е трудно да се скриеш. Но засега се справя добре.“

„Знам колко трудно е понякога, когато медиите непрекъснато говорят каква възможност ти се открива на друго място. Веднъж щом всичко утихне, той ще продължи да се представя на ниво за Блекпул и ще подобри формата си“, добави той.

„Ливърпул отправи оферта за него преди две седмици. Оттогава не сме получавали друга. Случаят тук е от категорията „това не е достатъчно, трябва да направите повече“. От моя гледна точка бих желал да задържа Том, но най-важното е дали мога да добавя още качество към вече наличното. Трябват ни доста попълнения и ще съм доволен единствено ако доведем четирима или петима нови играчи до края на месеца. Ако не успеем – ще бъда много разочарован“, завърши Апълтън.