Мениджърът на германския национален отбор по футбол Оливър Бирхоф последва селекционера Йоаким Льов и също призова Йенс Леман да напусне Арсенал, за да играе редовно. Според Бирхоф това е начинът Леман да си върне и титулярното място в Бундестима.

Леман, който лекуваше контузия, не е играл за Арсенал от 19 август, когато „топчиите” направиха равен с Блекбърн. Преди това обаче стражът направи редица важни грешки, които може да се окажат проблем за него за връщането отново в рамката на вратата.

Междувременно Мануел Алмуния зае мястото на титуляр в лондонския отбор и оттогава се представя великолепно – за девет мача шест пъти мрежата му остана суха.

Бирхоф подчерта, че е много важно Леман да играе постоянно, ако иска да е номер 1 в немския национален тим. „Не мога да повярвам, че Йенс не е предпочитан в Арсенал, след неговите силни изяви през последните няколко сезона,” заяви той пред „Кикер”. „Ситуацията е сложна, особено за вратар. Ако е за кратко, това не ни притеснява, особено ако Йенс чувства, че скоро ще се завърне на вратата. До зимата има още време, всичко може да се случи, но ако Йенс не играе редовно за клубния си отбор, тогава трябва да го посъветвам да си търси нов тим.”