Защитникът на Челси Ашли Коул ще пропусне срещата на английския национален отбор срещу Франция в сряда заради травма, съобщиха от Футболната асоциация на Англия.

Левият бек попълва списъка с липсващи основни фигури, в който попадна и съотборникът му Джон Тери. Самият Тери пропусна шокиращата загуба на клубния си тим Челси с 0:3 на собствен терен от Съндърленд в неделя.

„Ашли Коул не е готов да играе за Англия, тъй като има болки в гърба. Нуждае се от терапия и почивка, но все пак се надяваме, че за следващата среща на нашия отбор всичко ще бъде наред”, коментира от своя страна мениджърът на сините от Лондон Карло Анчелоти.

Коул веднага след мача замина на изследвания и не остана с другите футболисти, които бяха играли за възстановяване.

След като научи за отсъствието и на Ашли Коул, селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело повика двама нови играчи.

Това са Гари Кейхил от Болтън, който игра на много добро ниво в мачовете с България и Швейцария, както и Стивън Уорнък от Астън Вила. И двамата са бранители, като Уорнък е флангови играч.

Капело вече повика Карлтън Коул от последния в класирането отбор на Уест Хем заради контузии Анди Керъл от Нюкасъл и Гейбриъл Агбонлахор от Астън Вила в линията на нападението.