Отборът на Съндърланд направи един от най-силните си мачове през последните години и разби английския шампион Челси с класическото 3:0 насред „Стамфорд бридж” в среща от 13-ти кръг на Висшата лига на Англия.

Лондончани, които въпреки поражението остават лидери в класирането в Англия, започнаха мача с надеждата да запишат клубен рекорд - десет поредни срещи без гол на своя стадион в лигата.

Гостите от Североизточна Англия обаче явно помнеха много добре, че през миналия сезон бяха унизени в Лондон с 2:7, така че днес бяха повече от мотивирани да победят тима на Карло Анчелоти.

Головата фиеста на "черните котки" бе започната от Недъм Онуоха в 45-та минута, а ганайската звезда на гостите Асамоа Гиян вкара шестия си гол във всички турнири през сезона за 0:2 в 52-та минута. Точка на спора сложи младият Дани Уелбек с попадението си в 87-та минута. Съндърланд бе допуснал цели 18 гола в последните си четири мача с английския шампион, а освен това нямаше точка срещу този съперник в Лондон от декември 2001 година.

В крайна сметка, "черните котки" минаха на пътя на "сините" и вече са шести в класирането. Челси остава на върха с 28 точки, Арсенал са втори с 26 точки, а Манчестър Юнайтед са трети с 25 точки.