Отборът на Хъл Сити спечели битката за влизане във Висшата лига на Англия, след като победи с 1:0 Бристол Сити във финалния плейоф. Единственото попадение в мача на „Уембли” бе дело на Дийн Уиндас в 38-та минута. Ветеранът се разписа със страхотно воле от границата на наказателното поле. За първи път в своята 104-годишна история Хъл Сити ще играе в елита.

Двубоят в Лондон бе интересен и оспорван, като след почивката Бристол направи всичко по силите си да стигне поне до равенство и да прати мача в продължения. Пресата обаче не доведе до попадение във вратата на Боаз Майхил, въпреки ударите на Лий Тръндъл и Майкъл МакИндоу.

За Дийн Уиндас това е най-важното попадение в цялата му дълга и пълна с противоречия кариера. Феновете на Хъл изпълниха „Уембли”, за да покажат, че са готови да посрещнат и най-добрите отбори в страната на своя „КейСи Стейдиъм”.

Стоук Сити и Уест Бромич Албиън си осигуриха вече директна промоция във Висшата лига. Трите тима ще играят на мястото на Дарби Каунти, Бирмингам и Рединг.