Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос най-после призна, че очаква да бъде освободен от поста си, и не знае точно колко време има още начело на „шпорите”. Ръководството на лондонския тим обмисля как да действа в кризисната ситуация, в която се намира отборът на дъното на Висшата лига. Поражението за Купата на УЕФА в четвъртък съвсем доближи Рамос до уволнението.

Запитан за бъдещите си планове, Рамос отвърна: „Не знам какво ще правя, защото не контролирам тези неща.”

Спортният директор на Тотнъм Деймиън Комоли най-вероятно ще последва Рамос, ако главата на испанския мениджър падне.

Рамос обаче заяви, че не знае нищо по въпроса: „Само клубът е наясно със ситуацията около хората, които работят в него.”

Следващите три мача ще са решаващи за съдбата на наставника, смята „Сън”. Утре Тотнъм играе с Болтън, а след това има местно дерби – с Арсенал. Ако оцелее и след това, Рамос ще трябва да извади боеспособен състав и срещу претендента за титлата Ливърпул.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви не се слави с търпението си, като карт-бланшът, отпуснат на Рамос дори надминава този, получен от предишните мениджъри. Леви изгони без да мигне специалисти като Глен Ходъл, Жак Сантини и Мартин Йол, така че вероятно няма да се притесни да изрита и Рамос, ако ужасното представяне на отбора продължи. Тимът в момента записва най-лошата стартова серия в цялата си история, като все още няма победа във Висшата лига, и е с едва две точки от осем мача.