Защитникът на Ливърпул Хосе Енрике даде пространно интервю за goal.com преди финала за Купата на Англия, като заяви, че може би най-голямото предизвикателство за него е спечелването на два трофея на митичния „Уембли“.

- Какво е усещането да се върнеш на „Уембли“ за втори път този сезон в търсене на поредния трофей?

- Ще бъде нещо специално. Да се бориш цели два пътина този стадион за трофей не е никак лесно, особено в Англия. Това е голямо предизвикателство, с което ще се срещнем още в събота.

- Кой е фаворитът според Вас?

- И ние, и Челси сме под голямо напрежение. Това са два отбора с голяма и богата история. За нас, футболистите е голяма чест да играем в този мач. Мисля, че няма изявен фаворит.

- Вие вече спечелихте Карлинг Къп, а Челси е на финал за Шампионската лига. Според Вас какъв ще изходът от този двубой?

Не може да дадем точна прогноза. Трудно е. Ще се изправят два отбора на едно и също ниво, освен това се познаваме много добре, играем в едно първенство. През годината се се срещали не един път. Няма изявен фаворит.

- Какво е мнението Ви за наставника на Челси Роберто ди Матео. Сякаш успя да напипа точната формула?

- Никой не може да отрече, че Челси подобри много играта си, откакто Ди Матео е -начело на клуба. Но в тези мачове нищо не се знае. Всичко може да се случи, шансовете са напълно изравнени.

- Ако се върнеш назад, как оценяваш преминаването си от Нюкасъл в Ливърпул?

- Мисля, че направих правния избор. Оставих Нюкасъл, за да се боря за титли и се радвам, че успех да постигна успехи още през първата година.

- Нападателите на Челси са пределно мотивирани за този мач...

- Дрогба и Торес се намират в много добра форма, бележат често голове, но и Луис Суарес е в много добър период. В този аспект мисля, че силите са изравнени.

- Какво ще кажеш на феновете?

- Феновете ни са много емоционални в момента, те много искат да спечелим и Купата. Това е един много важен трофей. Този турнир има богата история и се е превърнал в традиция. Спечелването му ще бъде много специален за нас успех. Много съжаляваме, че не можахме да се класираме за Шампионската лига, но с евентуалното спечелване на тази купа бихме могли да постигнем частичен реванш.