Бившият футболист на Нюкасъл Хонас Гутиерес заведе дело срещу английския клуб за компенсация от 2 милиона паунда, като обвинява „свраките“ в дискриминация срещу хората с увреждания и болните от рак.

Аржентинският футболист, който в момента играе за Депортиво Ла Коруня, претендира, че сам е заплатил своето медицински лечение по време на битката си с рака и не е получил нито стотинка от Нюкасъл.

Хонас напусна „Сейнт Джеймсис Парк“ в края на миналия сезон, след като ръководството на клуба реши да не му предлага нов договор, а контрактът му изтече на 30 юни.

Той получаваше заплата от 50 хиляди паунда на седмица.

Играч на Нюкасъл реши да проговори: Имам рак

Гутиерес пребори коварна болест и се връща на терена

Според информациите в английските медии делото заведено от Хонас Гутиререс е по закона за половете от 2010 година, което се отнася до дискриминация срещу служители поради умствено или физическо увреждане.

Новината идва месец, след като Гутиерес заяви, че никога няма да може да прости на Нюкасъл за начина, по който е бил третиран в края на седемгодишния си престой в клуба.

Добри новини за Хонас Гутиерес, преборил е рака

Хонас Гутиерес отпразнува с татуировка, че пребори рака

32-годишният аржентинец беше диагностициран с рак на тестисите преди две години, а през септември миналата се подложи на операция в родината си. 
В крайна сметка битката му с коварната болест, която продължи година и половина, завърши успешно.

В последния мач на Нюкасъл за сезона Гутиерес вкара втория гол за победата с 2:0 срещу Уест Хем, а „свраките“ запазиха елитния си статут.