Селекционерът на Англия Рой Ходжсън повика по спешност преди квалификацията с Украйна още двама играчи, които никога досега не са носили фланелката с трите лъва.

Става въпрос за 22-годишния централен полузащитник Джейк Ливърмор от Тотнъм и 24-годишния атакуващ халф Адам Лалана от новака Саутхемптън, който има едва 3 мача във Висшата лига в цялата си кариера.

Така привиканите „на пожар“ дебютантите в отбора на Ходжсън, станаха трима, след като по-рано в понеделник сензационна повиквателна получи и 17-годишното крило Рахим Стърлинг от Ливърпул.

Причина за извънредните рокади в състава на Англия са многото здравословни проблеми в отбора преди световната квалификация срещу Украйна на Уембли довечера във вторник от 22:00 часа.

Трите лъва започнаха убедително в битката за Мондиал 2014, след като в първия си мач от надпреварата в петък разбиха с 5:0 като гости Молдова в Кишинев.

Двубоят с Украйна пропускат Джон Тери, Ашли Коул, Уейн Рууни, Анди Керъл, Ашли Йънг, Скот Паркър, Тио Уолкът и Джак Уилшър, докато Даниел Стъридж е под голяма въпросителна.