Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън говори преди последния двубой на „червените” от Лига Европа срещу холандския Утрехт. Специалистът похвали новите собственици и плановете им за бъдещето на клуба, като допълни, че американците са наясно, че за постигане на целите ще бъдат нужни време и търпение.

Джон Хенри, Том Уорнър и търговския директор Йън Айър, участваха в обширно интервю за клубната телевизия в понеделник, в което обстойно говориха за плановете си в близко и далечно бъдеще.

„Собствениците недвусмислено показаха, че имат дългосрочни планове и ще бъдат търпеливи. Те ясно осъзнават, че това ще отнеме време. Те знаят, че не можем да променим нещата за една нощ и че работя с отбор, който не съм съставил аз”, коментира Ходжсън.

„Не дойдох в Ливърпул, за да бъда в средата на класирането. Дойдох тук, защото вярвам, че можем да бъдем в Топ 4, в Шампионската лига и можем да печелим трофеи. Това е моята амбиция. Това е целта и на собствениците и се надявам, че те ще ми помогнат с възраждането на отбора и връщането му в Топ 4”, каза още мениджърът на Ливърпул.