Нападателят на Ливърпул Анди Керъл може да запише първия си мач като титуляр на европейски първенства в днешния двубой срещу Швеция.

23-годишният таран влезе като резерва в края на мача срещу Франция, но срещу „тре крунур“ има голяма вероятност да попадне сред стартовата единадесеторка, като ще се опита да използва слабостите на шведите при центриранията.

Играчите на Ерик Хамрен позволиха на Украйна да стигне до пълен обрат в първия си мач, като и двете попадения дойдоха след удари с глава.

Очаква се Керъл да партнира на Дани Уелбек в атака, докато Ашли Йънг ще премине на лявото крило, а Алекс Окслейд-Чембърлейн ще седне на пейката.

„Аз съм реалист и прагматик. Вече проведохме 6 или 7 тренировки заедно и отборът започва да напипва ритъма си“, каза Ходжсън. „Сигурен съм, че ще играем по-добре. Нуждаем се от дребни неща – като завръщането на Уейн Рууни, което ще ни направи още по-голяма заплаха.“

„Ще се изненадам, ако който и да е отбор не вземе Англия на сериозно. Никой никога не си е позволявал да ни подцени, главно заради качеството на Висшата лига. Има голяма доза риск в мачове с отбори като този на Швеция, защото те следят внимателно шампионата и ще бъдат крайно мотивирани да докажат, че техните футболисти са не по-лоши играчи от звездите във Висшата лига“, допълни Ходжсън.