Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън не спести критиките си към холандеца Франк Рийкард, който в последната седмица непрестанно е спряган за негов наследник на „Анфийлд”.

Ходжсън говори преди изключително важния мач на „червените” срещу Блекбърн Роувърс днес, който според мнозина може да се окаже последен за специалиста в Ливърпул, ако домакините допуснат нова загуба.

През седмицата Франк Рийкард бе уволнен от треньорския пост в турския Галатасарай и веднага се превърна във фаворит за нов мениджър на Ливърпул, заедно с бившия наставник на Реал Мадрид Мануел Пелегрини.

Ходжсън обаче вярва, че ще получи шанс, за да покаже истинските си качества и възможности до края на сезона. В момента Ливърпул се намира на 18-то място във временното класиране и направи най-слабия си старт на сезона в последните 57-години.

„Когато бях в Интер имах подобен период и там. В продължение на две години и половина във вестниците постоянно се пишеше, че някой ще вземе мястото ми”, коментира Ходжсън.

„Ако се справих две години и половина в Интер, мога да се справя и тук. Всичко свърши, когато от Интер ми предложиха нов договор. Тези неща не идват от клуба, нито от мен, нито от футболистите. Всичко това идва от хората отвън, които имат един свободен ден и се наслаждават, когато направим слаб мач”, продължи мениджърът.

„Франк Рийкард бе уволнен от Галатасарай – той трябва да е страхотен треньор, за да бъде уволнен от Галатасарай! Агентът на Рийкард се опитва да направи име покрай тази история. Всичко това е спекулация”, заяде се Рой Ходжсън.