Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън е готов да даде още една възможност на Стивън Джерард и Франк Лампард да докажат, че могат да играят заедно в полузащитата на „трите лъва“.

В продължение на десетилетие няколко треньори се опитваха да сработят дуото на терена, но всички се радваха на епизодични успехи. Ходжсън изглежда ще бъде най-скорошният привърженик на идеята, че звездите съответно на Ливърпул и Челси могат да играят в един тим, без да си пречат. Новоназначеният селекционер извика и двамата в състава си за Евро 2012.

„Дали двамата могат да блестят един до друг? Това е много добър въпрос, но трябва да внимавам какво ще кажа. Знам, че досега тази тактика не работеше добре и затова не искам да говоря неща от сорта на „това са глупости, естествено, че ще проработи“, каза Ходжсън.

„Всеки би могъл да извади достатъчно доказателства, които опровергават това твърдение. Понякога играчите просто не си пасват. Аз обаче трябва да поработя с тях, за да потърся собствената си причина за това. Не гарантирам, че ще кажа нещо по-различно от хората преди мен, но определено съм доволен, че мога да им дам шанс. Наблюдавал съм и двамата, докато се представят на много високо ниво за своите клубове“, допълни селекционерът на „трите лъва“.

„Затова не виждам причина да не играят заедно. Това е моята версия засега, защото все още не съм работил едновременно с двамата, а пък с Франк – изобщо“, каза Ходжсън, който аргументира решението си да даде капитанската лента на Джерард по следния начин: „Знам, че Стивън гори от желание да даде най-доброто от себе си с екипа на Англия. Той ми го показа недвусмислено. Не бях сигурен, че ще видя такъв ентусиазъм - „избери мен, дай ми фланелката, искам да играя“, завърши Ходжсън.