Селекционерът на националния отбор на Швейцария Отмар Хтицфелд сподели, че очаква да види Уейн Рууни в игра за Англия утре, въпреки разкритията около личния живот на нападателя. Медиите в Англия в неделя разкриха, че футболистът е изневерявал на жена си с проститутка.

Първоначално имаше съмнения дали въобще Рууни ще пътува с „трите лъва” към Швейцария. Нападателят се качи на самолета, а сега в Англия седи на дневен ред въпросът, дали Фабио Капело ще пусне в игра кръшкача.

„Очаквам Рууни да е на терена”, коментира Хитцфелд. Двата тима излизат един срещу друг утре във втората си евроквалификация в групата, в която са още тимовете на България, Черна гора и Уелс.

„Фабио Капело не може да си позволи да остави на пейката играч с такава класа”, добави бившият наставник на Байерн Мюнхен.

„Не съм психолог, но Уейн Рууни ми изглежда в доста добра форма, сигурен съм, че ще се представи на ниво. Единствената причина да направи слабо Световно бе контузията преди старта на турнира”, каза още селекционерът на националния отбор на Швейцария.