От Арсенал отвърнаха на твърденията на Тиери Анри, че е напуснал клуба, тъй като се е чувствал несигурен в бъдещето на мениджъра Арсен Венгер.

Президента на „топчиите” Питър Хил-Ууд заяви, че Анри просто използва този мотив като извинение за своя трансфер в Барселона на стойност 16 милиона паунда.

Хил-Ууд каза: „Ние не смятаме, че между напускането на Анри и ситуацията около Арсен Венгер има някаква връзка. Това е просто едно извинение.”

Контрактът на Венгер изтича в края на следващия сезон и от клуба искат той да подпише за още години това лято. Засега обаче френският специалист отказва да предприеме такава стъпка.

Хил-Ууд добави: „Наистина се надявам, че той ще продължи договора си, но в този момент мога наистина само да се надявам. Няма причина да смятам, че той няма да го направи, както и такава – че ще го направи. Естествено, ние искаме той да преподпише.”

Друг футболен специалист и дългогодишен приятел на Венгер, Макс Хилд, вярва, че французинът ще остане на „Емирейтс стейдиъм” до края на кариерата си.

Бившият треньор на Страсбург заяви: „Арсен винаги ми е повтарял, че ще приключи кариерата си в Арсенал.” Хилд е на мнение, че страстта на Венгер към развиването на млади таланти ще е достатъчно, за да го задържи в Северен Лондон.