В навечерието на един от най-важните мачове на Ливърпул за сезона, в лагера на „червените” е всичко друго, но не и спокойно. Вместо отборът за излети в пълна концентрация за Милано, където тази вечер излиза в осминафинал реванш от Шампионската лига срещу Интер, той е замесен в поредния скандал със собствениците Джордж Жилет и Том Хикс.

Оказа се, че снощи Хикс е прекратил внезапно преговорите с Dubai International Capital (DIC) – консорциум, желаещ да закупи Ливърпул. Последното развитие в сагата шокира цялата клубна йерархия, след като Хикс реши да наложи вето на Джордж Жилет да продаде своите 50% от акциите на DIC.

Дубайците не са загубили надежда, но след вчерашното изявление на Хикс към момента вече преговори не се водят.

„Реших да прекратя всички дискусии с DIC относно евентуалното закупуване на дял в клуба,” каза Хикс. „DIC дадоха ясно да се разбере, че ако инвестират в клуба, то ще искат той да се управлява от комитет. Осланяйки се на моите 13 години опит като собственик на професионални спортни клубове, както и на ситуацията в Ливърпул през последната една година – ми е пределно ясно, че такова управление няма да е от полза на клуба и на верните му привърженици. Затова реших да упражня правото си и да наложа вето върху продажбата на какъвто и да било дял от акциите на DIC.”

Том Хикс обаче не отрече, че в бъдеще акции ще бъдат продадени. „Аз и моите колеги и представители ще продължим да търсим други варианти относно собствеността на клуба,” добави той.