Мениджърът на Челси Гуус Хидинк отказа да съди строго своя нападател Диего Коста за това, че си позволи да ухапе Гарет Бари при загубата от Евертън с 0:2 в четвъртфиналите на ФА Къп. Вместо това холандецът с известна доза ирония предложи на своя футболист да гледат известния холивудски филм „Anger Management“ („Психаротерапия“).

Постъпката на бразилеца с испански паспорт със сигурност ще породи много дискусии в следващите дни главно относно това какъв ще бъде размерът на наказанието му. Постъпката му е доста сходна с тази на Луис Суарес, който преди два сезона захапа Бранислав Иванович от Челси по ръката.

Гарет Бари защитил Диего Коста след ухапването

„Има филми на тази тема. Има един с Джак Никълсън и Адам Сандлър. Може би двамата ще отидем и ще го гледаме“, пошегува се Хидинк. „Опитвам се да бъда справедлив при приценката си, когато отчитам дали постъпката му е професионална или не. Още не съм имал шанс да изгледам ситуацията. Затова не мога да кажа дали става дума за ухапване или не“, добави специалистът на пресконференцията си след двубоя.

„Всички знаят как се разви сезонът на Челси. До декември нещата стояха доста зле. Моята първа задача бе да изведа отбора извън зоната на изпадащите час по-скоро. През декември хората в клуба бяха на тръни – те се чудеха защо се намираме толкова ниско във Висшата лига. Не знаеха какво да направим“, добави Хидинк.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS