Селекционерът на Русия Гуус Хидинк определи като „слабо вероятно” да поеме мениджърския пост в Челси в близко бъдеще. Причина за това е желанието на собственика на „сините” Роман Абрамович, който плаща заплатата на Хидинк в момента, холандецът да продължи да работи с националния тим.

Хидинк е спряган за наставник на лондончани още от преди напускането на Жозе Моуриньо. Специалистът обаче отрече подобен вариант и дори заяви, че се надява да продължи договора си като национален селекционер – с благословията на Абрамович.

През „Таймс” Хидинк заяви: „Тъй като хората не спират да ме свързват с името на собственика на Челси, Роман Абрамович, мисля, че е добра идея да обясня нашите взаимоотношения.”

„Срещал съм се с него общо пет пъти: четири от тях в Лондон и веднъж на тренировъчния комплекс на ПСВ Айндховен. Що се отнася до слуховете, че съм кандидат треньор на Челси, никога не сме обсъждали такова нещо,” продължи Хидинк. „Знам, че не трябва да се казва „никога”, но тези слухове просто нямат смисъл.”

„Ние имаме проект да преструктурираме руския футбол до 2014 година, като първата фаза е Световното първенство през 2010. Тъй като познавам отношението на Абрамович, ми изглежда малко вероятно той да се опита да прекъсне този процес.”

Гуус Хидинк заяви, че според него последните промени в Челси се дължат на желанието на Абрамович неговият отбор да играе по-атрактивен футбол. „В Челси, Абрамович инвестира много пари за играчи и не толкова в дългосрочен план,” коментира той. „Трябва да можеш да покажеш пред света, че с играчите, които имаш, можеш да постигаш резултати, но и да го правиш с привлекателна игра. Мисля, че това им липсваше напоследък.”