Помощникът на освободения мениджър на Челси Аврам Грант - Хенк Тен Кате, ще остане на стадион "Стамфорд бридж", съобщават английските медии.

Тен Кате, който се присъедини към треньорския щаб на "сините" през месец октомври миналата година, е бил известен от шефовете на Челси, че ще продължи да изпълнява своята роля в тима. Самият холандец заяви за Voetbal International: "Половин час преди Челси да обявят официално, че освобождават Грант, аз получих обаждане от изпълнителния директор Питър Кениън. Той ме информира, че раздялата с Грант няма да окаже влияние върху мен. Моето назначаване бе планирано доста по-рано и няма нищо общо с последните събития в клуба. Аз имам договор с клуба до 2010 година".

Въпреки това обаче, холандецът призна, че новият мениджър на "сините" може да поиска да доведе със себе си и свой треньорски щаб. Според медиите, Челси вече преговаря с редица треньори, но Тен Кате смята, че той може съвсем спокойно да води тима, заедно с другия асистент Стив Кларк.

Той обясни: "Има три опции пред мен и клуба - нов треньор с нов технически щаб, Стив Кларк и аз да поемем тима и нов треньор, който да използва услугите ми".