Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън подписа нов дългосрочен договор с клуба, информира официалният сайт на клуба. Договорът на английския национал е за срок от пет години.

Хендерсън дойде на „Анфийлд“ през юни 2011 година от тима на Съндърланд и до днес има записани 180 мача за „червените“ и 20 гола.

Халфът започна трудно кариерата си край река Мърси, но успя да си извоюва вицекапитанската лента, а през следващия сезон се очаква да наследи Стивън Джерард като капитан на тима.

„Джордан е брилянтен професионалист и отдадеността му към кариерата и футбола като цяло го прави истински пример за младите футболисти. Фактът, че направи такъв дългосрочен ангажимент към Ливърпул означава, че той вярва в това, което искаме да направим тук. Той ще играе ключова роля тук“, коментира мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс.

Преди Хендерсън дългосрочни договори с клуба от „Анфийлд“ подписаха Даниел Стъридж, Филипе Коутиньо, а в най-скоро време това ще направят още защитникът Мартин Шкъртел, както и младата надежда Джордан Айб.