Трима ключови футболисти за Ливърпул ще сложат подписите си под нови договори с клуба. Вчера стана ясно, че вицекапитанът на тима Джордан Хендерсън е постигнал договорка с клубното ръководство за нов контракт, който ще му носи по 100 000 паунда на седмица.

Преговорите между двете страни текат отдавна, но едва вчера изтече информацията, че разговорите вървят към успешен край. Хендерсън се превърна в един от ключовите футболисти за тима на брендън Роджърс, а през новия сезон ще вземе капитанската лента от Стивън Джерард, който ще продължи кариерата си в САЩ.

В същото време централният защитник Мартин Шкъртел също потвърди, че остава на „Анфийлд“, въпреки че договорът му с „червените“ изтича през следващото лято. Името на словака се свързваше с трансфер във Волфсбург или Наполи, но самият Шкъртел обяви, че няма да напуска.

„Няма да ходя никъде, нито във Волфсбург, нито в Непол“, коментира Шкъртел, а агентът му потвърди, че не е бил търсен двата клуба.

До края на седмицата младокът Джордан Айб също ще подпише нов контракт за срок от пет години. Новият договор на 19-годишното крило ще бъде до 2020 година. Айб прекара първия полусезон под наем в Дарби Каунти в Чемпиъншип, но през януари бе върнат на „Анфийлд“ по спешност.

Оттогава Айб е налаган в състава, а Роджърс ясно показа, че ще разчита на него и за в бъдеще.