Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че едва ли друг път в кариерата си ще пробва отново да дава нареждания на своя капитан и съотборник Стивън Джерард.

Двамата се замесиха в любопитен момент към края мача срещу Уест Бромич в събота, който мърсисайдци спечелиха с 2:1 благодарение гола тъкмо на Хендерсън. В добавенот време на срещата далеч по-опитният Джерард получи топката отдясно до наказателното поле, а в този миг Хендерсън му извика да тича към ъгловото флагче.

Джерард игнорира инструкцията и опита пас към Марио Балотели. „Не мисля, че ще повторя това още много пъти“, коментира Хендерсън, който наскоро бе избран за втори капитан на Ливърпул.

„Просто му казах да задържи топката в ъгъла, но според мен той видя шанс за пас, който да доведе до трети гол. Научих много от Стиви. Това беше един миг на напрежение в мача и мислех, че е по-добре да задържим топката при ъгловото флагче, но, ако трябва да съм честен, пасът му към Балотели беше страхотен и спокойно можехме да вкараме трети гол.“

„Джерард е нашият лидер и капитан, ние се опитваме да му подражаваме. Тъкмо поради таз причина всички знаем, че в този мач не играхме добре нито като отбор, нито като индивидуалности. Нямаше нужда някой да го казва. Просто в съблекалнята всеки казваше, че сме могли да играем и по-добре. Всички знаем, че и навън играем прекалено меко. Трябва да изстискваме повече от мачовете си, за да станем по-добри“, завърши Хендерсън.