Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап не скри, че се надява да подпише с крилото на Лил Еден Азар, но се притеснява от конкуренцията на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Реднап пропътува Ламанша няколко пъти през последните месеци, за да наблюдава както Азар, така и Лоик Реми от Олимпик Марсилия. Наставникът неведнъж заяви публично интереса си към двамата футболисти, а белгийското крило по-рано спомена, че е възможно да подпише с „шпорите“.

Азар обаче постави условие, че би преминал на „Уайт Харт Лейн“ само ако мястото му сред титулярите е гарантирано. Това накара Реднап да сподели пред френските медии, че се страхува от конкуренция за подписа на 21-годишният играч. „Нашият собственик е готов да плати за изключителен талант, какъвто без съмнение е Еден Азар“, заяви англичанинът. „Гледах го няколко пъти срещу Марсилия през януари, а после и срещу Пари Сен Жермен във финала за Купата на Франция (през май миналата година – б.а.). Ала знам, че Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити също са се насочили към него.“

„Ще бъде трудно да го купим, но аз много го харесвам“, заяви Реднап, който ще наблюдава лично и нападателят на Монпелие Оливие Жиру. „Той е добър, получих доста добри отзиви за него от нашия скаут във Франция. Ако някой футболисти привлече вниманието ми, аз отивам и го гледам лично“, завърши Реднап.