Централният защитник Хари Магуайър най-вероятно ще започне като титуляр за Манчестър Юнайтед за домакинството на Нотингам Форест в 17-ия кръг на Висшата лига утре. Той пропусна последната среща на тима в турнира "Карабао къп" (Купа на Лигата) заради заболяване, но вече е напълно готов, обявиха от клуба.

Миналата седмица "Червените дяволи" преодоляха Бърнли с 2:0 в третия по престиж турнир на Острова и се класираха на четвъртфинал.

"Имахме някои проблеми с хора, които бяха заболели, като например Хари Магуайър, но той се върна към тренировките в петък. Показва добро ниво и аз съм щастлив от това", каза мениджърът на тима Ерик тен Хаг пред клубната телевизия.

Аржентинският защитник Емилиано Мартинес и френският му колега Рафаел Варан няма да бъдат на разположение, защото бяха ангажирани най-дълго на Световното първенство, а освен това получиха и по ден-два почивка допълнително. Тен Хаг заяви, че останалите футболисти, които са участвали на Световното първенство в Катар, са в добро настроение на духа.

"Повечето имаха различни емоции на Мондиала, но вече са тук при нас, отново са в Юнайтед и ние всички усещаме енергията, която носят, заяви нидерландският специалист. Смятам, че всички са готови за мачовете от първенството. Рафа Варан и Лича Мартинес не са тук, но ще се присъединят много скоро".

Манчестър Юнайтед е на 5-о място в английската Висша лига с 26 точки след 14 мача, 4 точки след Нюкасъл и Тотнъм, които са пред тях. Срещата им с Нотингам е утре от 22.00 часа българско време.

Думите му бяха потвърдени и от един от основните футболисти – Антони Марсиал, който говори пред клубната телевизия. Той смята, че отборът се намира в добра форма и вярва как една победа утре ще ги тласне за дълго време в местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

"Имаме само една загуба в последните 12 мача. Имаше прекъсване на клубно ниво, но защо да не се класираме в Шампионската лига?", казва Марсиал – един от футболистите в Юнайтед, които не бяха ангажирани в Катар.

"Разполагаме с много добра група от футболисти. Играта ни става все по-динамична. Вярвам, че ще станем по-силен отбор с мачовете. Работихме във фитнеса, които не сме ходили на Световното, така че смятам отборът е готов да покаже прогреса си", завърши французинът./БТА