Английският национал Оуен Харгрийвс разкри желанието си да се присъедини към Манчестър Юнайтед. Трансферната сага около роденият в Канада англичанин продължава повече от година, но може да приключи това лято ако Юнайтед и настоящият му клуб Байерн се договорят за трансферната сума.

„Юнайтед са единственият отбор, в който искам да играя. Обичам Байерн, а и съм израсъл в Германия, но аз съм единственият английски национал, който никога не е играл в Англия. Манчестър искат да ме върнат у дома и тази възможност е като бленувана мечта, особено като се вземат предвид историята, трофеите и селекцията на клуба, както и футболът, който отборът играе. Юнайтед вложиха толкова енергия в мен. Рядкост е да се види трансфер да се проточва толкова дълго,” коментира Харгрийвс.

Халфът обърна внимание и на евентуалните реакции на феновете на баварския клуб:

„Не очаквам феновете на Байерн да разберат моите причини да напусна отбора. Ако Ливърпул продаде Стивън Джерард на Барселона, поддръжниците на клуба с право ще полудеят, защото той е роден и отраснал там, но случаят с мен е различен. Аз не съм мюнхенско момче нито съм немски футболист – затова се надявам, че феновете ще погледнат на нещата по друг начин.”